*

Ziua Bucovinei 28 nov 2015 - Afis

*

Sigla Centrul Cultural Bucovina

COMUNICAT DE PRESĂ

ZIUA BUCOVINEI – 28 noiembrie 2015 și

*

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI – 1 decembrie 2015

*

*– manifestări culturale complexe –

 *

            Dacă 28 NOIEMBRIE 1918, ziua în care s-a unit Bucovina cu patria-mamă, a fost un pas istoric important în făurirea statului național unitar român, ziua de 1 DECEMBRIE 1918 încununează lupta românilor pentru Unitate Națională și marchează momentul creării României Mari.

Acesta este prilejul pentru care, an de an, românii sărbătoresc și se bucură, în aceste zile. Nici sucevenii nu rămân indiferenți, astfel încât Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural “Bucovina”, Casa de Cultură a Sindicatelor și Primăria Municipiului Suceava organizează momente de neuitat pentru toți românii:

*

*

28 NOIEMBRRIE 2015 – ZIUA BUCOVINEI 

*

La Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene, începând cu ora 10,00, va avea loc parada portului popular din Regiunea Cernăuți și o consfătuire, iar începând cu ora 14,30, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava, va avea loc un spectacol folcloric, structurat pe patru momente, la care vor participa formații artistice din vetrele folclorice ale județului Suceava și din Regiunea Cernăuți, Ansambluri din Regiunea Cernăuți, Ansamblul Artistic “Ciprian Porumbescu” Suceava, seara încheindu-se cu un recital al îndrăgitei interprete de muzică populară Margareta Clipa. Spectacolul este unul cu  caracter patriotic, evocând momente din vremurile premergătoare datei de 28 noiembrie 1918 și pune în valoare unitatea culturală a teritoriilor românești din afara graniţelor ţării, repertoriul patriotic, de cătănie şi de înstrăinare.

*

*

1 DECEMBRIE 2015 – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

*

O zi plină cu manifestări complexe.

La ora 10,00, va avea loc ceremonia militară și religioasă şi depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din Cimitirul “Pacea”.

Începând cu ora 12,00, se va desfășura parada militară, după care, începând cu ora 14,00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, va avea loc un spectacol, la care își vor da concursul ansambluri, formații, grupuri folclorice și interpreți îndragiți ai județului Suceava.

Un moment deosebit  va fi la ora 18,00, când se va aprinde bradul din centrul orașului, urmat de ceremonia de retragere cu torțe a subunităților M.A.I., după care publicul se va delecta cu recitaluri susținute de trupa Hara și o trupă rock din străinătate .

Sucevenii și turiștii sunt așteptați la aceste manifestări, în cele două zile dedicate românilor.

 

Share This

Share This

Share this post with your friends!