*

Afis -Targul de Vara 2015

*

CENTRUL CULTURAL “BUCOVINA”

*

 

COMUNICAT DE PRESĂ

*

TÂRGUL DE VARĂ

*

al meșterilor populari

*

27 iunie –  05 iulie 2015

pe esplanada  Casei de Cultură Suceava.

*

Considerat o continuare a Târgului de Sânziene, “TÂRGUL DE VARĂ” al meșterilor populari, se va desfășura pe esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava, în perioada 27 iunie – 05 iulie 2015.

*

Evenimentul va constitui o oportunitate pentru valorificarea produselor meșteșugărești, specifice sezonului și va reprezenta spațiul în care turiștii români și străini vor avea contact direct cu arta populară românească precum și locul de procurare a unor suveniruri unicat.

*

În cadrul târgului și-au anunțat participarea peste 30 meșteri populari din județul Suceava și din țară, care vor fi amplasați în 10 căsuțe tradiționale pe esplanada Casei de Cultură, puse la dispoziție de către Primăria Suceava.

*

Meșterii populari vor expune spre vânzare, obiecte meșteșugărești autentice, specifice zonelor etnografice din care provin, unele chiar cu caracter unicat, din cele mai diverse ramuri ale artei populare: prelucrarea lemnului, pielărie, ceramică, țesături, tricotaje, artă decorativă, artă cinegetică, încondeiatul ouălor, artă plastică – icoane, arta confecționării și decorării sticlei, gastronomie tradițională.

*

Organizatorii evenimentului, Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Direcția Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava și Primăria Suceava, speră ca produsele expuse să fie apreciate la adevărata lor valoare de către toți cei care vor vizita târgul.

Share This

Share This

Share this post with your friends!