Constanta

*

COMUNICAT  DE  PRESĂ

*

TÂRGUL DE TURISM  AL BUCOVINEI”

*

Constanța –  4-6 iulie 2014

* 

            Consiliul Județean Suceava organizează, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Județean Constanța, Fundația Culturală Fantasio și Asociația Produs în Bucovina, TÂRGUL DE TURISM  AL BUCOVINEI”. Evenimentul are loc în perioada  4-6 iulie 2014, la Pavilionul Expozițional Constanța.

*

Din partea Centrului Cultural “Bucovina” la târg participă un grup de 11 meșteri populari, coordonați de d-na consultant artistic Gabriela Teișanu, Ansamblul Artistic “Ciprian Porumbescu” Suceava, coordonat de d-na director Cojocariu Gonda Tamira, și Fanfara “Crai Bucovinean” din Todirești, coordonată de dl. Cocârlă Dumitru.

*

Manifestarea își propune să promoveze arta și tradiția populară din Bucovina, dansurile tradiționale, obiceiurile și locurile încărcate de cultură și istorie.

*

Ansamblul  Artistic “Ciprian Porumbescu” Suceava efectuează un turneu care a avut prima oprire  la Chișinău, unde,  în data 2 iulie 2014 , între orele 19-21, în Piața Centrală,  a susținut un spectacol,  la deschiderea  Zilelelor  “Ștefan cel Mare și Sfânt”, manifestare  desfășurată în cadrul primei ediții a Festivalului  Internațional  “Săptămâna Ștefan cel Mare și Sfânt “, în perioada  2- 8 iulie  2014  în Republica Moldova.

*

De la Chișinău,  Ansamblul a ajuns la Constanța, la TÂRGUL DE TURISM  AL BUCOVINEI”, unde evoluează, pe scena Pavilionului, în zilele de 4, 5 și 6 iulie, cu un vast program artistic, după care își încheie turneul cu un spectacol la Piatra Neamț.

*

Maria Cristina Galațanu

Secretar PR

Centrul Cultural “Bucovina”

Share This

Share This

Share this post with your friends!