Sigla Centrul Cultural Bucovina

*

ŞCOALA DE ARTE  ,,ION IRIMESCU”

*

Str. Universităţii nr. 48, COD 720034 Tel./fax 0230/551372

CIF 25345587 e-mail:centrul_cultural_bucovina@yahoo.com

*

*

REGULAMENT

*

Festivalul concurs internaţional de folclor ,,Cântecele Neamului” se desfăşoară la Suceava în zilele de 23 şi 24 octombrie 2014 şi are ca principal obiectiv crearea cadrului necesar lansării profesionale a tinerilor solişti vocali şi instrumentişti, elevi ai Şcolilor Populare de Arte din ţară şi din ţările în care comunităţile româneşti păstrează tradiţiile folclorice naţionale (Ucraina, Moldova, Serbia, Ungaria, Bulgaria).

*

C1

*

Secţiunea I – solişti vocali

*           

Fiecare solist vocal va prezenta în concurs două melodii: o doină sau baladă (fără acompaniament) şi un cântec de joc (cu acompaniament), ambele reprezentând zona din care provine.

*

Secţiunea a II a – solişti instrumentişti

*

Fiecare solist instrumentist va prezenta în concurs două piese instrumentale (tipice zonei pe care o reprezintă), din care una de virtuozitate, (ambele cu acompaniament).

Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric ,,Bucovina” al Şcolii de Arte ,,Ion Irimescu” Suceava.

*

Şcolile de artă vor selecta şi înscrie câte un singur participant cu vârsta cuprinsă între 15-30 ani, pentru fiecare secţiune.

*

Concurenţii vor trimite fişele de participare, după modelul anexat şi partiturile (linia melodică şi cifrajul armonic), în tonalitatea în care vor fi cântate, până la data de 14 octombrie 2014 (data poştei) pe adresa: Şcoala de Arte ,,Ion Irimescu” , Str. Universităţii, nr.48, cod.720228, Suceava – România, sau prin fax:0040-0230-551372 sau prin email: centrul_cultural_bucovina@yahoo.com.

*

Laureatii festivalului din editiile precedente nu vor putea participa in concurs.

*

Participanţii se vor prezenta la Suceava joi, 23 octombrie 2014 până la orele 10:00, la sediul Ansamblului Artistic ,,Ciprian Porumbescu” din strada Ion Vodă Viteazul nr.5 (locul de desfăşurare a concursului) şi vor avea asupra lor actul de identitate sau paşaportul.

*

Juriul constituit din personalităţi în domeniu din ţară şi străinătate  îşi rezervă dreptul de a redistribui premiile neacordate.

*

Organizatorii asigură cazarea şi masa pentru zilele de  23  si 24 octombrie 2014. Transportul va fi suportat de concurenţi sau de şcolile pe care le reprezintă.

*

 Locurile la cazare sunt rezervate doar pentru concurenţi. În cazul în care sunt mai multe persoane care doresc să însoţească participanţii, vă rugăm să menţionaţi în fişa de înscriere numărul de însoţitori. Organizatorii pot oferi însoţitorilor cazare și masă contra cost la prețuri promoţionale. Tarife cazare şi masă însoţitori/zi: 35 euro/zi (cazarea, masa – pensiune completă).

*

*

Programul Festivalului

*

Joi 23 octombrie 2014    – ora 10:00 – tragerea la sorţi a intrării în concurs (prezenţa tuturor participanţilor este obligatorie);

–  ora 11:00 – repetiţii cu orchestra ;

– ora 17:00 – concurs.

*

Vineri 24 octombrie 2014 – ora 10:00 jurizarea;

– ora 17:00 – premierea şi gala laureaţilor;

– ora 18:00 – spectacol sustinut de  Ansamblul „Bucovina” al Scolii de Arta „Ion Irimescu „ Suceava.

*

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul şcolii de Arte I. Irimescu Suceava la tel. 0230/551372.

*

Festivalul – concurs Internaţional de muzică populară româneasca “CANTECELE NEAMULUI”, ediţia а  VII-а, Suceava 2014 face parte din proiectul “Educația artistică și culturală în contextul cooperării transfrontaliere durabile”. MIS ETC 2557

*.

Centrul Cultural ,,Bucovina” Suceava

Manager,

Ec.  Viorel VARVAROI

*

Şcoala de Arte ,,Ion Irimescu” Suceava

Director,

Ion BĂIŢAN

*

*

Fişa de participare poate fi listatră, după ce faceţi click pe fotografia de mai jos, pentru a o putea vizualiza în mărime naturală.

*

FISA CANTECELE NEAMULUI -2014

Share This

Share This

Share this post with your friends!