Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” – Centrul Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale organizează duminică, 21 mai a.c., la Căminul Cultural Moara, cea de-a IX-a ediție a Festivalului-concurs județean de folclor tradițional „Ograda cu Dor”.

Festivalul-concurs, care își propune să promoveze grupul folcloric format din taraf, formație de jocuri tradiționale și cântece de grup, urmărește să readucă în viața spirituală a satului imaginea jocului din bătrâni în zi de sărbătoare, să revigoreze taraful tradițional, jocurile tradiționale, cântecul de grup, muzica tradițională cu melosul ei specific, să promoveze instrumentele muzicale tradiționale (cobza, scripca, fluierașul fără dop, doba, fluierul de stână, buciumul) și să păstreze graiul locului la cântece și la strigături.

Activitățile circumscrise manifestării sunt „Giocul din ogradă” (orele 14.00 – 16.00) și concursul propriu-zis (care se va desfășura începând cu ora 16.00).

Juriul concursului, care va evalua prestația grupurilor folclorice participante, va acorda premii în funcție de valoarea repertoriului, interpretare și straiele de sărbătoare ale competitorilor.

Share This

Share This

Share this post with your friends!