*

Afis -Targ de Sanziene 2015

*

CENTRUL CULTURAL “BUCOVINA”

*

COMUNICAT DE PRESĂ

*

TÂRGUL DE SÂNZIENE

*

19 – 24 iunie 2015, Suceava.

 *

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Direcția Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava și Primăria Suceava, organizează în perioada 19 – 24 iunie 2015, TÂRGUL DE SÂNZIENEal meșterilor populari, care se va desfășura în Parcul Central al municipiului Suceava (19 – 24 iunie)  și la Shopping City Suceava (20 – 24 iunie ).

*

Evenimentul dedicat “Zilelor orașului Suceava” își propune stimularea meșterilor populari în producerea și valorificarea produselor meșteșugărești autentice și specifice zonelor etnografice din care provin, cu predilecție a celor specifice Bucovinei, dar și facilitarea legăturii acestora cu iubitorii de produse meșteșugărești.

*

În cadrul târgului și-au anunțat participarea peste 60 meșteri populari din județul Suceava, județele limitrofe și din țară, care vor fi amplasați în 10 căsuțe tradiționale (în Parcul Central), puse la dispoziție de către Primăria Suceava și la Shopping City Suceava.

*

Meșterii populari vor expune spre vânzare, obiecte meșteșugărești autentice, unele chiar cu caracter unicat, din cele mai diverse ramuri ale artei populare: prelucrarea lemnului, pielărie, ceramică, țesături, ticotaje, artă decorativă, artă cinegetică, încondeiatul ouălor, artă plastică – icoane, arta confecționării și decorării sticlei, gastronomie tradițională, cele mai autentice produse vor fi premiate, dar toți meșterii vor primi diplome de participare.

*

Târgul va constitui o oportunitate pentru valorificarea produselor meșteșugărești, venind astfel în întâmpinarea cererii populației municipiului și a turiștilor (prezenti în număr mare de Sânziene, în pelerinaj la Mănăstirea Sf. Ioan), care apreciază din ce în ce mai mult arta populară.

Share This

Share This

Share this post with your friends!