Premierea

Dumitru Teodorescu şi Dumitru Vinţilă,

primind Diploma OPERA OMNIA, din mâna lui Viorel Varvaroi

*

O adevărată sărbătoare a sufletului a fost cea din 31 octombrie 2014, închinată operei lui Dumitru Vinţilă, neîntrecut mărturisitor de Bucovină, vreme de peste o jumătate de secol. S-a lansat şi o carte, scrisă de Dumitru Teodorescu doar pentru a dezvălui adevărata personalitate a incorigibilului personaj, care, cu vechiul său Rolleiflex, a nemurit clipele şi bucuriile unui şir întreg de generaţii bucovinene. Şi a fost multă lume cu adevărat trăitoare în sala Centrului pentru Sprijinirea Tradiţiilor Populare din Suceava, pentru a se bucura şi de opera (expusă, selectiv, într-o expoziţie), dar şi de farmecul inconfundabil al lui Dumitru Vinţilă.

*

Vcarte

Cartea lui Dumitru Teodorescu despre omul-obiectiv, Dumitru Vinţilă

*

V0

Expoziţia cu fotografii, făcute de Dumitru Vinţilă

*

În sală, se aflau Ion Paranici, Mihai Pânzaru-PIM, Victor T. Rusu, Roman Istrati, Dorin Liviu Clement, Costache Clement, Cezar Straton, Constantin Horbovanu, Liviu Jitaru, Călin Brăteanu, Gabriela Teişanu, Tiberiu Cosovan, Magda Axon – deci o adevărată pleiadă culturală a Sucevei, dar şi Mihai Grozavu, Ion Băiţan şi Tamira Gonda Cojocariu – deci şi diriguitorii de astăzi ai culturii, şi din rândurile unora, şi din ale celorlalţi, mulţi rânduindu-se la spus vorbe frumoase, dar pe deplin oneste, despre sărbătorit.

*

V13

Mihai Grozavu, Ion Băiţan, Gabriela Teişanu,

Dumitru Teodorescu şi Dumitru Vinţilă

*

Ca biet pozar şi cronicar al evenimentului, o să ă supun atenţiei şi câteva fotografii din cartea lansată, toate realizate de Dumitru Vinţilă, pe ale mele exilându-le în galeria fotografică ataşată.

*

1 Vintila si Rudeanu

Dumitru Vinţilă şi Alexei Rudeanu

*

1 Stefuriuc si Teodorescu

Constantin Ştefuriuc şi Dumitru Teodorescu

*

1 Sofia Vicoveanca

Sofia Vicoveanca

*

1 Teatru

Actorii Teatrului din Suceava

*

1 Ceausescu la Dumbraveni

Nicolae Ceauşescu, la Dumbrăveni

*

1 Elena Ceausescu

Elena Ceauşescu, nervoasă

*

Share This

Share This

Share this post with your friends!