La Câmpulung Moldovenesc se va desfășura, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, în perioada 28 – 30 iulie a.c., cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene, manifestare organizată de Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina”.
Festivalul, care nu reprezintă doar un eveniment cultural multietnic ce nu are echivalent în Europa, ci și o istorie de inițiere a legăturilor bazate pe parteneriat între țările care au semnat protocolul de colaborare (Polonia, România, Ungaria și Ucraina), are ca scop protejarea, conservarea și promovarea folclorului bucovinean în Bucovina și între emigranții bucovineni din aceste țări.
Inițiatorul și principalul organizator al festivalului, timp de 27 de ani, a fost Casa de Cultură din Piła – Polonia, respectiv dl. Zbigniew Kowalski, care este și directorul festivalului.
Având o desfășurare itinerantă (Polonia – Jastrowie și Piła / 21 – 25 iunie; Dzierźoniów / 26 – 27 august; Ucraina – Cernăuți / 1 – 2 iulie; România – Câmpulung Moldovenesc / 28 – 30 iulie; Ungaria – Bonyhád / 4 – 6 august), festivalul demonstrează ce loc important ocupă cultura în procesul înțelegerii și cunoașterii, respectului reciproc, toleranței în conviețuire și bunei vecinătăți între diferitele grupuri etnice.
În cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” se desfășoară și faza finală a Festivalului – concurs județean de folclor „Comori de suflet românesc”, ediția a XV-a, manifestare la care vor concura 55 de formații de amatori, cele care s-au situat pe locul I la fazele zonale care s-au desfășurat în februarie – martie 2017.
La evenimentul de la Câmpulung Moldovenesc, cu prilejul căruia va fi organizat și un Târg al meșterilor populari, se așteaptă un număr record de participanți: 300 artiști din străinătate, peste 1.500 artiști amatori din județ, alături de care vor evolua ansamblurile folclorice „Romanați”, din Caracal, și „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Share This

Share This

Share this post with your friends!