“Zâmbete mascate” este expoziția personală de caricaturi prin care marchez împlinirea vârstei de 75 de ani ( la 16 ianuarie 2021), sau, cum este scris în textul afișului, ” jubileul celor 2.365.200.000 clipe de viață”! Cele 75 de lucrări, full color, la care se adaugă un autoportret cu mască, reprezintă amara reflectare, prin caricatură de presă ( săptămânalul “Jupânu”), a realității răvăşitoare a primului an de pandemie a coronavirusului. Un an care a îndoliat multe familii de români. De altfel, în acest context,

expoziția este dedicată memoriei ființelor dragi mie și familiei mele, nora Cristina și fratele Ştefan, plecați Dincolo, în anul de grație 2020! Pentru facilitarea și realizarea acestui eveniment, se cuvin aduse mulțumiri lui Emil Constantin Ursu, Loredana Bortă, BOA, Gh. Dican, Mihai Precup, Dinu Doru Glăvan, Sorin Ștefan Stanciu, Nicolae Gabriel Sandu, Călin Brăteanu, Dorin Moldovan loana Rață, Petru Vasile Gafiuc, Adriana Dascălu Bulină, Cătălina Biholar și, la sfârșit, dar nu în cele din urmă, Sorin Avram. Prietenii știu de ce!

Expoziția, amenajată la etajul 2 al Muzeului de Istorie, poate fi vizitată în intervalul calendaristic 15 ianuarie – 28 februarie a. c. Vernisajul, în ziua de miercuri 27 ianuarie, la orele 12, la intrarea în  muzeu, date fiind restricțiile impuse de pandemie. Totodată, lucrările și afișul expoziției pot fi vizionate și pe platformele de socializare F. B. ale Muzeului Bucovinei, Centrului Culturii Tradiționale, Institutul Bucovina, Radio Top 91, Radio Impact FM Regional, Intermedia TV Regional, “Presa noastră” (U. Z. P. R.). Pandemia trece, Arta rămâne, deci, să fim sănătoși și veseli,vorba lui Nenea lancu!

Mihai Pânzaru-PIM

Share This

Share This

Share this post with your friends!