*

Deschidere 1

Mihai Pânzaru-PIM, Gabriela Teişanu, Viorel Varvaroi şi Ştefan Tofh

*

O frumoasă expoziţie de fotografie artistică, pe care Preşedintele Euro Foto Art, orădeanul Ştefan Toth, a ţinut să o ofere, întru răsfăţ estetic, şi Sucevei, intitulată “Carol Popp de Szathmári“, a fost vernisată marţi, 10 februarie 2015, începând cu ora 12, în incinta Centrului pentru Sprijinirea Tradiţiilor Bucovinene din Suceava.

*

Deschis, în numele instituţiei gazdă, de Gabriela Teişanu, salutat cu entuziasm de Managerul Centrului Cultural “Bucovina”, Viorel Varvaroi, vernisajul a început cu “descifrări” de mesaje artistice, săvârşite de Mihai Pânzaru-PIM şi Victor T. Rusu, apoi a fost trăit, în faţa noastră, de Ştefan Toth, un alt maghiar, după Carol Popp de Szathmári, care se ocupă cu tezaurizarea memoriei româneşti.

*

Memoria peliculei 2

Nordbucovinenii Albert Comari, Vasile Paladean şi Nicolae Hauca

*

Amestecaţi printre fotografii şi operatorii suceveni, cernăuţenii Nicolae Hauca, reprezentantul Fotoclubului “Pozitiv”, Vasile Paladean, reprezentant al Euro Foto Art în Ucraina, şi Albert Comari, critic de artă la Muzeul de Artă din Cernăuţi, au imortalizat pe peliculă fiecare moment al vernisajului şi, desigur, fiecare fotografie expusă pe panourile mobile multifuncţionale, intrate de curând în înzestrarea Centrului Cultural “Bucovina”, în baza unui proiect marca Victor T. Rusu.

*

Expo 7

*

O expoziţie care merită şi trebuie văzută, un eveniment cultural, cum sublinia Viorel Varvaroi, care probează excelenţă şi în domeniul expoziţional, atunci când de expunerea fotografiei artistice se ocupă Victor T. Rusu.

*

*

Share This

Share This

Share this post with your friends!