*

C2

*

Pentru noi, cei de la Centrul Cultural “Bucovina”, anul nou vine, de ceva vreme, întotdeauna după Calafindeşti. Adică nu-i an în care ansamblul folcloric şi fanfara din comuna răzeşeasă (singura integral răzeşească din judeţul Suceava) a primarului Loghin Sauciuc să nu ne calce pragul aidoma unor rubedenii dragi şi pe care le întâlneşti, întotdeauna cu plăcere. Vin oamenii şi ne colindă, apoi încing câte o horă din veac, pe care colegii mei mai tineri nu o ratează niciodată.

*

C35

*

Mai ales Călin Brăteanu, pentru că “secundul” lui, în materie de festivaluri folclorice, profesorul Constantin Irimia, întâi se ocupă de cele gospodăreşti, care ţin de statutul unei gazde bune: păhărelul cât un cui îl împarte dumnealui!

*

C26

*

Şi ne simţim atât de bine între calafindeşteni, încât, pe neaşteptate, chiar şi între noi ne simţim ca o familie unită şi afectuoasă, deşi truda de peste an ne mai dezbină, uneori. Ajunge doar să-i privim pe “căiuţii” junelui artist total Cosmin Diaconescu, să dăm curs năvalnicului râs al primarului Loghin Saviuc sau să ne clătim sufletele cu semeţia înnăscută a gospodarilor care se prind în joc şi toate umbrele se duc pe apa sâmbetei, abandonându-ne purificatoarei lumini.

*

C12

*

Şi în acest 27 decembrie, Loghin Saviuc şi splendida lui familie de artişti înhăruiţi ne-au fost oaspeţi, aşa că, în toate casele de români se vor auzi, pentru cei care au şi auz, şi sufletele noastre cântând.

*

Share This

Share This

Share this post with your friends!