*

Hrehor la vioara 3

Constantin Hrehor, preot şi poet

*

La începutul acestui an, în continuarea tentativelor sale de a-şi solida obştea comunei în care este paroh, Grăniceştii, Constantin Hrehor, unul dintre cei mai importanţi poeţii ai literaturii române contemporane, a organizat o petrecere obştească, la care el ca violonist de excepţie, Călin Brăteanu, de data asta ca toboşar, şi Constantin Irimia, în rol de cobzar, s-au produs ca taraf ad-hoc, la care obştea sătească, uşor uimită, a luat parte cu bucurie, redescoperindu-se.

*

DSC_1305

Obştea Grăniceştilor

*

Îl cunosc şi preţuiesc pe Constantin Hrehor şi în postura de muzician (la Ciudei, dincolo de Vicovu de Sus, în cealaltă parte a Bucovinei, l-am ascultat, în 1993, cântând la vioară, iar ulterior, la Grăniceşti, l-am ascultat cântând şi la clavir. Plurivalenţa lui creatoare nu mă surprinde, dar, iarăşi să mă ia pe nepregătite, repetatele lui încercări de a-şi solidariza obştea pe care o păstoreşte ca preot, îmi încântă sufletul.

*

Brateanu la toba

Călin Brăteanu, la tobă

*

Întâmplarea aceasta, oarecum singulară în lumea satului bucovinean, merită salutată, inclusiv printr-o galerie foto pe măsură (I. D.).

*

*

Share This

Share This

Share this post with your friends!